ERFGOED JOURNAAL HAARLEMMERMEER AFL.1

Vanaf 17 januari is het Erfgoed Journaal Haarlemmermeer te zien op YouTube. Hierop worden de leukste nieuwtjes rondom cultureel erfgoed op een eigentijdse manier in beeld gebracht. Dit twee- maandelijks videojournaal, wordt aangeboden door MeerRadio online. 

In de eerste aflevering wordt onder andere de expositie 'Gezichten van Haarlemmermeer' in het Fort van Hoofddorp uitgelicht.

FORT NOXX IN HET FORT

Sinds 1 december waait er een nieuwe wind door Fort van Hoofddorp: het restaurant in het fort is overgenomen door Ton & Maaike Verstraten en Martin & Nancy Langeveld! De horecagelegenheid gaat verder onder de naam Fortnoxx.

Het ondernemende viertal heeft mooie plannen, houd ze in de gaten! Voor informatie over openingstijden, events, etc, kijk op hun FB-pagina en/of website: www.fortnoxx.nl.

KERST & WINTER IN
EN OM HET FORT

Beleef het zelf op 18 en 19 december: kerstliedjes door lokale koren op het voorplein, De Zandtekenaar tekent het kerstverhaal in zand in de kleine zaal, luister het gloednieuwe kerstverhaal gesitueerd op het Fort van Hoofddorp, geïnspireerd op Scrooge van Charles Dickens (podcast tijdens je wandeling over het Winter-Fort-Eiland) en dat allemaal onder het genot van gluhwein en oliebollen van Fort Noxx..

GEZICHTEN VAN HAARLEMMERMEER

Bezoek de Foto Expositie ‘Gezichten van Haarlemmermeer’ van 9 december 2021 tot eind januari 2022. In de keelkazemat (benedenverdieping) en de poternezaal (1ste verdieping) hangen 20 portretten van inwoners uit Haarlemmermeer, door Karin K Photography, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlemmermeer.

Bezoektijden

De foto-expositie is te bezoeken tijdens reguliere openingstijden van onze horeca Fort Noxx (woensdag t/m zondag vanaf 11 uur) en op zaterdagen als onderdeel van de rondleiding om 13:00 of 16:00 (op inschrijving).

Meet & Greet 

Wil je de fotograaf ontmoeten en vragen stellen? Op zaterdag 18 december en zaterdag 8 januari is er om 14:00 en om 15:00 een meet & greet mogelijk tijdens het bezoek aan de expositie (op inschrijving).

Cursus ‘fotografie en licht’ 

Leer de fijne kneepjes van het vak, met Karin K Photography op 15 en 22 januari van 11-15:00 uur in het Fort van Hoofddorp. 

Op inschrijving en afhankelijk van deelnemersaantal (max. aantal cursisten per keer: 10)

 

Kosten: 67,50 Inclusief koffie/ thee, lunch. Eigen camera meebrengen.

Inschrijven voor rondleiding of masterclass via 

femme@fortvanhoofddorp.nl