top of page
Kijk op het Fort

Fort van Hoofddorp is door zijn centrale ligging midden in de Haarlemmermeer de uitgelezen plek om bezoekers iets te vertellen over het grote verhaal van de Stelling van Amsterdam. Een deel van deze geschiedenis is nog zichtbaar in de directe omgeving: in de vorm van de Geniedijk, de fortbatterijen, de damsluis in de Hoofdvaart, het glacis en de fortgracht. Maar een groot deel is ook niet meer te zien. Stichting Fort van Hoofddorp biedt bezoekers daarom een educatief belevingsconcept en werkt hiervoor samen met Stichting OTO. Het belevingsconcept KIJK OP HET FORT bestaat o.a. uit een podcast, diverse informatie voorzieningen en educatieve activiteiten, die men als gezin, schoolklas of bedrijf kan beluisteren, bekijken en doen.

Geïnteresseerd in ons educatieve aanbod en/of een aanbieding op maat? Neem contact op met bestuurslid en verbindingsofficier Femme Hammer: femme@fortvanhoofddorp.nl / 06-24511211.

Meer informatie over ons belevingsconcept is te vinden op: www.stichtingoto.nl/kijk-op-het-fort/

Samen met onze partners bieden wij o.a. rondleidingen, teambuilding-sessies en schoolvoorstellingen:

Rondleidingen

 

Reserveer een rondleiding op maat over het forteiland in Hoofddorp en leer meer over de specifieke kenmerken van Fort van Hoofddorp en de Stelling van Amsterdam, evenals de ontwikkeling en restauratie van het fort. We bieden vier thema's: leren, doen, proeven en kijken. Samen vormen deze thema's het #fortkwartet. Graag overleggen we samen welke rondleiding het beste past bij uw wensen.

Teambuilding-sessies

Het team wordt op een plezierige en avontuurlijke manier uitgedaagd om samen te werken. Samen gaan ze op zoek naar kansen in hun werk. Zien ze deze en weten ze de kansen te verzilveren? Ze moeten gebruik maken van elkaars krachten en overeenkomsten. De opdrachten worden op maat gemaakt speciaal voor jullie bedrijf, zodat het niet alleen opdrachten zijn, maar ze ook inhoudelijk inspireren en het team op innovatieve ideeën brengt.

 

Schoolvoorstellingen

Fort van Hoofddorp is aanbieder van schoolprojecten. Deze kunnen rechtstreeks geboekt worden of via het kunstmenu van de Haarlemmermeer (KCOS). De voorstellingen worden gespeeld in het openluchttheater op het fort of bij slecht weer op school. Het fort kan dan op een ander moment worden bezocht. Bij projecten die meerdere weken duren zijn de lessen op school en is de uitvoering of expositie op het fort.

Wilde Tuin  

Een heel jaar lang werd er door vrijwilligers van Fort van Hoofddorp en MeerGroen gewerkt aan de Wilde Tuin. Het terreplein, waar de Wilde Tuin is gerealiseerd, is onderdeel van het totaal 8000m2 groen dat het forteiland rijk is. Met een bijdrage van Landschap Noord-Holland (Betrekken Bij Groen) en Stichting Zorg en Zekerheid kon deze Wilde Tuin worden ontworpen en werden er 800 planten (50 soorten) aangeschaft en geplant. De ecologische en recreatieve potentie van het forteiland wordt mee deze tuin optimaal worden benut.

 

Tijdens het jaarlijks terugkerende NL-Doet kan er worden meegewerkt door vrijwilligers die eenmalig willen helpen. Je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij de ‘groengroep’ die elke maandagmiddag werkt aan het onderhoud van de tuin, de boomgaard, fruitstruiken en de rest van het forteiland. Neem hiervoor contact op met de Stichting Fort van Hoofddorp. We hore graag van je!

Het buitenterrein is altijd geopend en toegankelijk voor bezoekers.

bottom of page